sy sgt tabah!

August 1, 2010 at 11:44 am | Posted in MYlife@UKM | 4 Comments

arini ari ahad…da 2 ari aku berpantang…bkn pantang bersalin k..gile ke ape..hehe~

sbnrnye aku PANTANG MAKAN…adui…sungguh seksa jiwa kurasa….tuk org yg sgt suke mkn spt aku ni…

aku stat pantang mkn ri jumaat…aku mkn bubur je aritu…tghri zati watkan aku bubur…even bubur kosong pon aku sgt bahagia sbb 2 jela mknn yg aku pasti xberminyak n xmemudaratkan tekak aku yg sakit ni…

ptg plk lisa belikan aku bubur kt restoran sup ani utara…sedap memang sedap tp de bhn2 tmbhn termasuklah ckit ikan bilis goreng…so mlm 2 tekak aku wat hal ckit…agk sush nk tido awal(sbb mkn ikan bilis goreng 2 kot)…huhu~

ari sabtu(smalam la kn) aku g mines…aku hnya dpt beli bubur mcd tuk lunch…n aku beli donut big apple tuk dinner…standard kn dinner donut…haha~~nk wat cmne…donut 2 gerenti xbergoreng n aku suke..hehe~ps2 ak mkn susu ngn oat…mcm org diet je aku rase…

arini aku xtau nk mkn ape…nk msk bubur xde bhn..nk mkn megi pon berminyak gk…nk trun beli nasi aku xtau mknn pe yg xberminyak…rasenye sume berminyak…tp serious aku rindu gile nk mkn nasi…name pon org melayu..xmkn nasi sehari xleh….huhu~

tp pasti de hikmah disebalik keseksaan yg aku alami ni…

1) aku dpt menjaga nafsu mkn…da nk pose ni kn…mmg ptut pn da practice kawal mkn

2)dpt kuruskn bdn…haha~ leh ke kurus???

3)dpt kurangkn tido…sbb pas mkn je msti ngantuk…tp sejak xbape sehat ni sush aku nk tido mlm2…siang2 plk da xtido da…bgs kn…hehe~~~

hmm tp aku xtau smpai ble aku leh bertahan utk xmkn nasi n ape2 yg berminyak…kalo aku xmkn nasi lg rini,,da 3ari r aku xmkn nasi…mmg xdisangke!huhu~

aku rase cm nk bantai je mkn megi yg aku da wat stok kt blk ni…xpon aku trun je cafe beli mknn n mkn je bnde yg aku tringin nk mkn…ataupon mkn je oat ngn susu..entahlah…huhuhu~~

Advertisements

4 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. sabo2 cik fiza..jgn di bantainya meggi tue..aku cdangkan kasi transfer skit kat aku,meggi2 tuh apa mcm…????

  2. xleh!!! =P
    ala..klo ko teringin nk mkn megi leh je bwk ego ko 2 g kdai kn..
    stok megi 2 penting tuk mse2 kecemasan…haha~

  3. ooo ptt pun smlm x p kls…mge ko cpt sembuh yup n arinie nampak ceria jer heee

  4. ceria ke diana???ak rse cm xbermaya je…huhu~
    actually rini msh xbek spnuhnya..
    tp cube utk wat cm bese..=D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: