~malu~

October 20, 2010 at 1:08 pm | Posted in MYlife@UKM | Leave a comment

salam~~

arini aku terasa spt mau menulis~ ttg kisah semalam…alkisah~~

smlm pelajar-pelajar dan guru-guru dr SMK jengka pusat, pahang melawat ukm..atau lebih tepat lg fakulti pendidikan…aku tlh melibatkn diri menjadi fasi tuk LDK…aku mmg suke bile jd fasi ni..asalkan bukan ak yg kene sediakan modul n bahan2 sume…jd pelaksana mmg aku suke..hehe~ dak2 yg dtg ni dak form 6 atas n form 5…tp kebanyakannyer form 6…

aku sorang jadi fasi jage 6org dak2 form 6 atas…agak segan sbnrnye sbb dorg da besar..ilmu pon msti bnyk…aku ni ade apela sgt..tp sbb nk dpt pglmn punya psl, aku teruskn gak..spnjang sesi ldk 2, aku rse beruntung sbb dpt support dr dak2 ni…sempoi r dorg..klo dorg xbg respon mmg abs la aku..sush kot nk tarik perhatian dak2..

ape yg aku nk citer sbnrnye ialah aku tekejut..terkejut bila ade dak2 dlm group ak ni kate cmni kat aku–>akak, akak ni dlu pemalu ye?

owh~~ xsangke de org kate aku ni pemalu…hoho~~ sgt nampak ye?? pndai dorang bace karakter aku…bukan calang2 org dak2 ni..hehe~ aku akui agak sush tuk aku kikis sifat malu aku yg kdg2 xkene pd tempatnyer…huhu~ tp aku msh mencuba..smpai skng..tp ok ape…malu tu kan separuh drpd iman..hehe~~ xpe..aku msh cube tuk berani n malu hanya pd tempat n masa yg sesuai..baiklah~

drpd pengamatan aku, dak2 ni bagus,,,de potensi dri..ble aku tnyer cita2 n nk msuk u mane, sume da siap da ngn jwpn msing2 except dak laki sorang ni..xpela..aku phm perasaan dy..xkesah la stdy mne2 asalkn dpt smbung blaja kn..n xleh blah, diakhir sesi ldk, stlh ade di antara dak2 ni wat kenyataan yg aku ni pemalu, de yg tnyer aku cmne ak nk handle klo dpt student yg xnk dengar kate….wah dak2 ni…tnyer sokln mencabar plk tuk ak…aku pon xde jwpn yg sesuai..sbb xmengalaminyer lg..huhu~namun, stlh dipkir2, sesuai ke aku jd cekgu…mmg xptt tnyer sokln ni…da taun 3 kot..da nk abis da pon blajar…tp entahla…kdg2  2 akan terlintas gak sokln ni dlm pale aku..huhu~~

papepon smoga aku dpt menjadi pendidik yg dihormati dan berjasa kepada bangsa, agama n negaraku ini..ameen~

p/s: adik2 kump 3 (yg aku jage): ecah, diba, nana, ariff, sulas, hanan….akak ingat tau name2 korang….hehe~ gud luck 4 all of u in ur stpm…doakan akk jd cekgu yg berjaya~~ (mcm la dorg tau blog aku..hoho)

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: