memang hampeh~!

March 20, 2011 at 8:03 pm | Posted in MYlife@UKM | 4 Comments

assalamualaikum n salam sejahtera…

skng ni rasa cam nak marah, geram n macam nak belasah org je..(hiperbola ye)…da lah ngh lapo ni…ni sume sbb cafe zaba…mmg aku tensen skng ni…da lah arini xmkn nasi lg…ok, salah aku sbb xtrun….tp ak de sbb nape tghri tdi ak xtrun mkn…sbb kenyang lg pas breakfast, aku mls la nk trun dlu…tp pastu aku lapo, tgk2 da nk dkt kol 1..mmg hampeh la klo nk trun gak..mane ade lauk lg…last2 aku makan megi je…pastu tdi ak trun nk bli mknn…ramai gile kot org…2 aku xkesah lg…tp yg wat aku xpuas ati ni org yg amik order dok sibuk kat dapur tlg masak2…pdhal time 2 ramai gile kot org nk order…pastu aku blah r g kdai len nk bli air n chewing gum…pastu g blk kaunter tdi nk order…cm tdi, xde org jaga kat kaunter tp org nk order da xde…tnggu punyer tunggu xde gak org nk amik order…aku g la kaunter hujung sane..(dia ada 2 kaunter) kdg2 aku pon xphm kaunter mana satu utk order sbb tukar2…then, aku tnyer dak yg kat meja dkt ngn kaunter 2, dy kata order kat sini..ak pon tnggu la org nk amik order aku..cm tdi, xde org nk lyn..aku tensen kot…da r ngh kebulur..muka da len kot..rase nak marah2 je tp xde tenaga kot nk marah…ok, aku da mls nk tnggu lg, aku g la duduk kat meja dkt kaunter 2..nk tenangkn dri..takot xpsl2 aku marah org plk…skali bile ade abg 2 letak mknn yg da siap g kat kaunter 2, aku bru nk bgn…nk order…ps dy ltk mknn je trus blah g dapur blk…aku mmg cm nk ngamuk la..mls la ak nk pnggil2 ni…dgr plk kalo aku panggil2..cafe kan bising..huhu~~last2 aku da mls nk tnggu lama lg, aku trus blah..aku pon g kdai asas bli roti, keropok n nuget..last2 aku xbeli pon mknn…aku bkn nk demand ke ape..cuma tlg la bg perkhidmatan yg berkualiti kat student kolej…terutama utk dak2 yg xde kenderaan sndri utk kuar mkn kat luar…

dlu, bnyk je kedai kat cafe bukak…aku suka sgt time 2..bila thgri, ade 3 kedai bukak termasuk setia murni….bila ptg smpai mlm lg bnyk…pastu de mamak lg…walaupon aku xsuke sgt bli mknn kat mamak 2, tp aku suke sbb bnyk sgt pilihan yg ade kat cafe kolej dulu…kalo da bosan mkn kat kdai mkcik 2, g tempat len…kalo ramai org kat tmpt pakcik 2, g kdai sblh dy…mmg BEST DAN BAHAGIA sgt…dak2 kolej len pon ramai dtg kolej aku…skng ni, MEMANG HAMPEH SANGAT2….lepas sume kedai2 2 kene tutup, tinggal setia murni….pastu kausar pon bukak la cafe…kira ade 2 la kedai mkn kt kolej ak..walaupon aku xbape suke setia murni, tp aku rase setia murni lg ok…yela, kausar bru nk bukak, xde tukang msk pro lg…pastu, setia murni kene pindah g kolej lain pulak…smkin menderita n terseksa aku rasa duk kat kolej ni…aku leh trima yuran kolej yg mahal dr kolej2 lain…sbb aku puas ati lg ngn pe yg disediakan..tp sekarang, aku rase cm xberbaloi je bayar mhl2 tp perkhidmatan xcam dlu…kalo nk untung sgt aku xheran,,2 hak ko…tp cube la sediakan mknn bnyk2..skng ni aku rase makin melampau…bila tghri je mknn cept abs…aku ingt lg, mnggu lepas..aku trun kol 12 lauk tinggal ckit giler…klo aku trun kol 2 o 3 ptg lauk tinggal ckit, aku leh trima..ni awal lg kot kol 12..klo order mknn, mesti lama…kalo xlama bila xde org kat cafe…2 mmg kejap je dpt mknn..abs 2, xkn la stp ari xramai org…lg2 skng ni de dak permata pintar stay kat kolej ni…patot upah la ramai pekerja utk msk…so, efisien ckit keje…xde la smpai org yg jaga kaunter pon kne tlg masak2 kat dapur…satu lg, aku xsuke bile kne bratur pnjg2 nk byr mknn…klo tgk da bratur pnjng 2, cepat2 la kira…kalo ak xde mood ke trus je blah xyah byr mknn..lmbt sgt~! ni yg wat aku makin tawar hati ngn kolej ni..tp aku kesian gak la kat dak yg bru dok cni…dpt rasa pglmn xbest…at least aku dpt la rase cafe kolej yg best selama 2taun kat kolej ni…

hmm da la,, pnjg sgt plk post aku..mmg bengang tahap xleh handle tdi…smpai bile asik nk sabo je..tp xpe, sem dpn aku nk masak sndri…mkn bubur nasi ari2 pon aku xkesah…lg bersih, berkhasiat n sedap..haha~~ hrp2 dpt la blk single sem dpn…insyaallah~

p/s: nk pindah kolej sbnrnye…tp atas bbrapa sbb, cancel je..tp aku da xsayang kolej aku da cam dulu…

Advertisements

4 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. hurmm, saba ea cik fiza..klo cm tu, awak makin kurus la..asyik x dpt mkn je..huhuhuhu..hurmm, pindh blok la..blok ko y skunk nie cm byk prob je..huhuhuhu..

    • pindah blok pon tp kolej yg same xde beza la kot..hehe~~
      xpe2…sem dpn ak nk bwk periuk nasi…msk sndri..=)

      • perghhh, best r ko..uhuhuhu..jelezz..ak mmg teringin nk bwk…tppp..huhuhuhu..hurmm, sem depan tinggal satu sem jek lag..huhu..

  2. haha~ ape yg best??
    same la kita..aku sem dpn pon sem last…tp hujung2 minggu msk sndri cm best je…hehe~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: