~happy+glad~

April 25, 2011 at 8:06 pm | Posted in my STORY~ | 6 Comments

assalamualaikum n salam sejahtera

arini lepas paper yg ke-5 utk exam sem ni…ada lg 2 papers menanti…ok, bkn sbb dah lepas mekanik kuantum ye aku rasa happy n glad tu…risau sebenarnya sbb dah la carry mark ckit, exam tdi pon cm hampeh je aku jawab…isk, xnk la citer psl paper tdi..sadis…ok, nnt kalau rajin aku post pasal isu ni…haha~actually aku nk citer psl perkara yg membuatkan aku happy+glad…

kan aku penah citer yg adik2 kusiss form 5 nk dtg zaba kan?dorang baru je blk semula sek dorang semalam…23hb r kiranya dorang dtg zaba..disebabkan excited dorang nk dtg, aku berpikir…apa benda yg aku leh bg dorang yg dpt mengingatkan dorang kat aku ni…cewah~! so, aku pon decide nk wat penanda buku yg de bentuk love kat stp 6 org adik2 aku tu…dgn penuh smgt n kasih sayang aku wat penanda buku utk dorang..aku agak lambat wat keje, so agak lambat la nk siap..wat ckit2 kan…tp bila da siap, rasa bahagia sbb dpt bg sesuatu kat dorang sbg kenangan..

masa dorang dtg ari sabtu tu, aku nmpak je bas sek dorang lalu dpn blok aku (bilik dpn jalan kan)..senyum smpai ke telinga je aku masa tu..hehe~ cuma rilek2, nnt aku jumpe dorang…pas solat, ckit2 dak2 ni trun nk mkn..mana yg perasan aku tu, aku senyum je..lg2 dak pompuan, sori korang, akk xcam sgt..hehe~ bile nampak je adik2 aku, nampak la muke2 dorang yg terkejut nampak aku..hehe~ thanks kpd amar coz da gtau aku mnggu sebelum tu n dak2 f3 yg dtg mnggu lepas, aku dpt bajet masa dorang mkn…so, leh tau masa nk jumpe dorang…(^_^) b4 jumpa adik2 aku tu, ada sorang dak lelaki ni tego aku..kire dia cam aku la…pastu yg xleh blah tu, leh plk tnyer aku cmni..’kak, abg afham mana?‘…aku senyum je n jwb..’entah la ea..dia duduk kolej lain‘..dlm ati aku..‘pe hal plk tnyer aku psl afham adik oi…pelik je’…ni mesti ada apa2 time kem aritu..isk, sukesuki je…org tu ada org lain kot…nape mesti aku yg terlibat..benda tu masih misteri smpai skng…nnt aku nk tnyer adik2 aku…mesti ada citer di sebaliknyer..

ari ahad(semalam) mmg xleh blah..dah la tensen coz mood stdy xsampai2..air plk tetibe xde…tp alhamdulillah kejap je xde air..cuma ia da wat plan aku xmenjadi..ingtkan nk jumpe adik2 aku pg time dorang rehat smbil beli mknn, tp xmndi lg..tergendala…so, tunggu dorang abis sume kls, b4 balik la aku decide nk jumpe dorang utk kali terakhir n bg bnde yg aku nk bg tu..actually, aku da down ckit masa tu..dgn hujan lebat lengkap ngn guruh sume…aku rasa kalau hujan cmni, mmg xdpt la nk trun n jumpe dorang…nmpak plk bas dorang dah dtg…lg la aku rasa cm xde hrpn je…tp alhamdulillah, dpt gak jumpe dorang walau kejap je..hujan da renyai2 je..n aku xdpt nk borak sgt ngn sume..yela, abis dlm 4.30ptg…pastu asar then kol 5ptg gerak balik ke sek…kejap sgt..cekgu2 dorang da pndang aku pelik je..isk, time ni xde plk cekgu yg aku kenal masa kat kem…kalo x, mesti dy rilek je…aku xselesa sbnrnye masa tu..huhu~segan gak la aku masa nak bg bnde tu kat adik2 aku..amar tanyer aku, ‘kak, ni kad kawen ea’…haha~~ dorang ni, suke je bangkitkan topik hangat ni..penat je aku kata aku xde sesapa lg…masa kem aritu lg aku da ckp..smpai skng xcaye tu! isk, ckp benar pon xcaye…pas da bg sume, aku pon blah la nk g order mknn…dorang pon nk beli mknn sbg bekal dlm bas..actually, rasa xpuas lg sbb xdpt nk borak sgt…amar diam je..fateh plk, amik kad ckp2 ckit pastu blah..aku paham, dorang kejar masa..lgpon cian kat dak2 len yg da dlm bas kan…sori la adik2 ku, akk bkn xnk lama2 lg borak ngn korang, tp kekangan masa..lgpon aku sedih sbnrnye time tu…kalau aku tgk je dorang smpai la hilang dr pndangan mata, silap2 leh hujan aku…(nangis la senang ckp)…seyes…aku ni bab2 berpisah ni mmg lemah ckit…sbb tu lah pas ckp2 ngn dorang tu aku trus blah…haris ke nabil de ckp…’kak, iring la ktorang smpai balik’...aku gelak2 je..pdhal, kalo aku wat, mmg aku leh nangis sbb sdih…yela, aku da sayang dorang cm aku sayang adik2 kandung aku… xlama pastu, haris msg aku…(yg aku tau, haris ngn faiz je yg bwk hanset)..ceh, cepat je bukak ye korang! malu tau kalau dak2 lain tgk…hehe~ faiz pon msg gak..dorang rasa terharu sbb aku sanggup wat sndri bnde alah tu time exam…hehe~ THANKS adik2 ku..kalau dorang sume terharu n suke, sampailah tujuan n objektif aku bg dorang penanda buku tu..handmade beb! yela, dorang nk spm mestila bnyk baca buku..aku hrp sgt dorang akan guna penanda buku tu n ingat kat aku selalu sptmana aku selalu ingat dorang…mmg senyum je aku baca msg dorang…(cam dpt msg pakwe gitu!) hahaha~~ so, itulah dia yg wat aku happy+glad tu…aku tunggu respon adik2 aku yg lain..aku nk tau pendapat stp org pasal bnde yg aku bg tu..hrp sgt dorang suke..

ni lah dia bentuk penanda buku yg aku bg dorang

<–ni gambar dr website niΒ …kat website tu ada cara2 nk wat..senang je..yg aku wat lain la ckit..aku de tmbah tulisan kat dpn n blkang penanda buku tu…

p/s: panjang gak la entry aku kali ni…(^_^)

Advertisements

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. alololo..sweetnyee…
    tp kan ak x bleh blah la..”kak, ni kad kawen ke”..hahahahahahahahhaha..sius, ak x bleh thn gelak…perghh, tabah oo ko wat..hurmm, ko da pape idea x klo utk d jadikan cenderahati?ak nk bg classmate ak..hehehehe..almaklum, sem depan last jumpe dorg b4 grad kn..eccececee..hehehe

    • hehe~ ak sweet ke..=P
      hahaha~~ psl 2, mmg xleh blah weh…da penanda buku tu aku msukkan dlm smpul putih ala2 kad kawen..mse adik aku tu tanyer bru ak pasan…hahahaha~~
      hmm cenderahati 2 ko nk handmade o beli kad kdai je??aku pun de nk bg something kat rumate aku n member aku yg da final year, tp xtau lg nk bg ape..xpon ko try tgk2 website origami..mne tau de yg menarik ati n dtgkan idea kat ko..nnt kte share2 ye…=)

      • act ak da usah..tp kan..rmbng mate wooo..mne satu la ak nk pilih..kekekekee..hurrmm..ko nak ape?hakhakhak…tnye cm nk mntk pelempng en..kekeke..act ak x pernh bg pape kt ko, fadil n mija..nnt la..suatu ari ak nk bg gak..luv n miss u..rindu la zaman tu..ptg2 je turun amik angin ptg..hehehehe..ehh, ak dh melalut nie..kekeke..k, wish u gud luck.. πŸ™‚

      • *usha..kekeke..salah taip..hehehe..

  2. hahaha~~ ak pon xtau nk plih ape..pilih yg senang nk wat la kak…
    isk, bile berckp psl zmn matrik mesti aku sdih…sbb da jauh dr korang…huhu~ ko tau, ak smpai panggil rumate aku kak…haha~~ sbb tringat padeel…dy kan suke panggil kite kak…=)

    • hahahahahaha…padeel lag jauh kot..hehehe..at least ak dlm malaysia lag..kekekeekekeke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: