kerja oh kerja

February 11, 2014 at 11:22 pm | Posted in Uncategorized | 7 Comments

Assalamualaikum. salam sejahtera. hello~

Alhamdulillah akhirnya ada kesempatan bagi aku menulis post dan update blog yg berhabuk teramat ni..kelakar rasa bila tgk gambar2 aku dlm page ni..muda kot! hihi..

Just nak share kehidupan aku stlh bekerja..2014 kira tahun kedua aku ngajar (xsampai setahun lg sbnarnya).. Aku dipanggil posting julai 2013..sedih gak la sbb xdpt negeri sndri..tp redha je sbb member budak sains math ramai dpt posting sabah sarawak. Sekolah yg dimaksudkan ialah SMK Agama Pahang yg terletak di Muadzam Shah. First day lapor diri tu mmg redah jela sampai pusing bulatan kat muadzam tu 2 3 kali sbb sesat..hihi. Aku sorang je yg lapor diri aritu..ada 3 org dpt sek tu..tp dorang dah masuk sbb interim sek yg sama dgn posting, 

Mula2 tu mcm xde apa sgt sbb cikgu yg aku ganti tu blum dpt surat lapor diri sek baru lg..maka, aku agak rileks la minggu pertama tu..hehe~ bila akak tu da lapor diri ke sek baru, aku amik semua tugas dia..plg xboleh lupa sbb jadi guru kls form 3..dahla dorang nak pmr..batch last pmr lg..risau kot..tp alhamdulillah berjaya mengharungi tahun 2013 sbg seorang yg bekerjaya =)

Cabaran adlh pada tahun ni 2014..tetiba aku dpt jawatan yg agak penting dan agak berat..nasib baik jawatan tu menyebabkan aku xperlu jd guru kls..klo x, xtau la nak ckp cmner..klo thn lps, aku ngajar sains form 4, sains form 3, sains form 2, sivik form 4, pj form 3, dan lk form 2..subjek xberapa nak berat tu..tahun ni — sains form 1, sains form 3, fizik form 4, dan pj form 1..nampak mcm sikit tp mencabar la jugak..

Kalau nak cakap psl kerja ni aku rasa sampai sudah xabes aku taip post ni..kejap lg nak kena g asrama tgk budak pulak..(warden dah skrg)..huhu~ tp aku rasa plg xbleh blah aku jadi guru penasihat badar (automatik sbb aku warden biro kerohanian) tp dlm masa yg sama ajar pj dimana kena pakai baju pj spnjg ari yg ada pj tu..haih~ yg pentingnya skng ni hjg minggu xde chance nak balik johor sbb mmg selalu kena keluar ada program sek atau sbb bertugas warden..ada cikgu senior nasihat yg 2 3 tahun pertama posting sini mmg bnyk kena bagi kerja plus klo cikgu tu bujang atau blom ada anak..target utk cikgu laen tolak kerja atau mintak bwk budak program luar sek..sabarkan ajelah!

sekian. itu shj buat masa ini. adios~!

p/s: motif update blog sbb nak visit eunjiwonupdates dan komen(kalau sempat). ^_^ 

Advertisements

7 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
    tough to get that “perfect balance” between usability and visual appeal.

    I must say that you’ve done a amazing job with this.
    Additionally, the blog loads super fast for me on Chrome.
    Outstanding Blog!

  2. What’s up, I read your blogs like every week.
    Your humoristic style is witty, keep up the good work!

  3. I pay a quick visit each day a few websites and websites to
    read posts, however this website provides quality based writing.

  4. I’m curious to find out what blog system you’re using?
    I’m having some small security problems with my latest website and I’d like
    to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

  5. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s webpage link on your page at proper place and other person will also do similar for you.

  6. whoah this blog is excellent i really like studying your posts.
    Keep up the good work! You know, a lot of persons are
    hunting round for this info, you can aid them
    greatly.

  7. Great items from you, man. I’ve be mindful your stuff previous to and you’re simply extremely excellent.
    I actually like what you have acquired right here, really like what you are
    stating and the way in which wherein you are saying it.

    You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it smart.
    I can’t wait to learn far more from you. That is really a terrific web site.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: